Dak lekkage

Daklekkage repareren

Een lek dak herstellen is vaak niet lastig. Het vinden van de oorzaak van de lekkage is dat meestal wel. Wanneer u ziet of vermoedt dat uw dak lekt, dan is het zaak dat u zo snel mogelijk actie onderneemt. Water kan namelijk veel schade veroorzaken aan de dakconstructie.

Onze ervaren dakdekkers staan altijd voor u klaar om een daklekkage op een vakkundige manier te verhelpen. Zo kunt u verdere waterschade aan het dak van uw woning of bedrijfspand en onherstelbare beschadiging van uw eigendommen voorkomen. Ons advies: wacht niet te lang, maar laat de lekkage aan het dak zo snel mogelijk oplossen. Neem vandaag nog contact op met dakdekkersbedrijf Peter Jillings.

Daklekkage

Oorzaken van een lekkend dak

Een daklekkage ontstaat vaak in de buurt van hoeken, leidingen, dakgoten en afvoeren. Dit zijn dan ook de zwakke plekken op uw dak en daarom is een dakinspectie zeker geen overbodige luxe. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een lekkend dak.

Lekkage schuin dak

Bij schuine daken kunnen dakpannen die niet goed aansluiten of gescheurde dakpannen de oorzaak zijn van een daklekkage. Opsporen van een lek in een schuin dak is van binnenuit niet gemakkelijk. De plek waar het vocht te zien is, is vaak niet de plek van de lekkage.

Een dak dat mooi is afgetimmerd en goed geïsoleerd kan lang water vasthouden voordat de gevolgen van de daklekkage te zien zijn. Herstellen van een lekkage aan een schuin dak is daarom werk voor echte specialisten.

Lekkage plat dak

Ook bij een plat dak kan lekkage optreden. Wanneer regenwater niet goed kan worden afgevoerd, blijft water staan op een plat dak. Vocht en vorst zorgen dat een dakbedekking van bitumen of roofing het zwaar te verduren heeft en onkruid nestelt zich tussen de naden en zorgt zo op termijn voor lekkage. Een uitgedroogde bitumineuze dakbedekking zal op den duur uitdrogen en scheuren. Met als gevolg dat een plat dak begint te lekken.

Gescheurd daklood

Een veelvoorkomende oorzaak van daklekkages is een gescheurd daklood bij schoorstenen en bij dakkapellen. Beschadigingen bij de randen zorgt ervoor dat het daklood niet meer mooi overloopt op de dakpannen. Hierdoor kan vocht naar binnen sijpelen en is er dus sprake van een daklekkage.

Verstopte dakgoten

Een simpele verstopte dakgoot kan de veroorzaker zijn van veel schade. Bladeren en ander vuil kan de waterafvoer blokkeren. In combinatie met veel regen kan dat zorgen voor een lekkage.

Voorkom lekkage aan het dak

Als dakdekkersbedrijf met ruim veertig jaar ervaring staan wij voor u klaar bij daklekkage. Ook bij een lekkend dak geldt: voorkomen is beter dan genezen. Problemen met daken kunnen meestal worden voorkomen door dakonderhoud. Wanneer u het dak door ons laat onderhouden worden problemen snel gezien en kunnen ze worden verholpen voordat een klein probleem zorgt voor een grote dakreparatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Whatsapp Contactformulier
Bel mij terug

Bent u benieuwd naar ons werk?

Vrijblijvende offerte aanvragen?