Dakreparatie

Het dak is een van de kwetsbaarste delen van uw woning of woning en zorgt voor het beschermen van de hele bouwconstructie. Wanneer uw dak is beschadigd komt u daar vaak pas achter wanneer het te laat is. Binnensijpelend vocht of een krachtige herfststorm kunnen voor grote schade aan uw dak zorgen. Een dak met gebreken is daarom een probleem.
Het is dan ook zaak bij problemen aan uw dak zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen.

Dakdekkersbedrijf Peter Jillings beschikt over meer dan veertig jaar ervaring. U kunt bij ons terecht voor de reparatie van een hellend dak of plat dak en we kunnen overweg met alle gebruikelijke vormen van dakbedekking; van dakpannen tot een bitumineus dak. Neem contact met ons op voor meer informatie over dakreparatie.

Dakreparatie

Wanneer is dakreparatie nodig?

Uw dak wordt dagelijks blootgesteld aan het wisselende Nederlandse klimaat. Vocht, kou, wind, maar ook zon hebben invloed op de staat van de dakbedekking. Het is daarom aan te raden om regelmatig een dakinspectie te laten uitvoeren. Door controle komen problemen al in een vroege fase aan het licht. In de volgende gevallen is een dakreparatie zeker nodig:

  • Uw woning of bedrijfspand voelt vochtig en klam aan
  • Bij gele kringen op het plafond of dakbeschot
  • Beschadigd loodwerk
  • Bij lekkende dakgoten
  • Scheef liggende of gebroken dakpannen
  • Wanneer water op een plat dak blijft staan
  • Een uitgedroogde en/of gescheurde roofing op een plat dak

Gevolgen uitstellen dakreparatie

Niet repareren van een dak heeft op korte, maar zeker ook lange termijn veel negatieve gevolgen. Een klein lek kan al leiden tot fiks hogere energierekening. De isolatie van het dak is immers ook beschadigd. Door het vocht ligt schimmelvorming op de loer. Uitstellen van een dakreparatie zorgt op de lange termijn voor een daling van de waarde van uw woning, want kopers zitten niet te wachten op een dak met gebreken.

Een dak probleem lost zichzelf niet op en zal met de tijd alleen maar erger worden. Ook zullen de kosten voor dakreparatie uiteindelijk alleen maar verder toenemen. Wacht daarom niet te lang met het repareren van uw dak.

Het is verstandig om minstens een keer per jaar het dak te laten controleren door een dakdekker. Als dat nodig is kunt u daarna een dakreparatie uit te laten voeren. Wilt u een gratis dakinspectie aanvragen? Neem dan contact op met dakdekkersbedrijf Peter Jillings.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Whatsapp Contactformulier
Bel mij terug

Bent u benieuwd naar ons werk?

Vrijblijvende offerte aanvragen?