Gevel- en dakreiniging

Net zoals dakonderhoud, is ook het onderhouden van de gevel van uw woning of bedrijfspand belangrijk. Mos en algengroei zijn niet alleen ontsierend voor het aangezicht van het pand. Ze zijn ook nog eens verwoestend voor zowel dak als gevel.

Om verdere schade te voorkomen, maar ook om het pand een frisse aanblik te geven, kan het nodig zijn om de gevel of het dak te reinigen. Met een gevelreiniging of dakreiniging worden groene aanslag en andere vormen van vervuiling van dak of gevel worden verwijderd.

dak en gevel reinigen

Soorten dak en gevel reiniging

Afhankelijk van het soort beschadiging van de gevel zijn er verschillende manieren waarop uw gevel kan worden gereinigd.

Reinigen van gevel of dak met stoom

Deze vorm van gevelreiniging wordt vaak gebruikt bij lichte vervuiling. Water wordt verhit tot een temperatuur boven de 100 graden en onder hoge druk tegen dak of gevel aangespoten.

Gevels en dakpannen chemisch reinigen

Een chemisch middel wordt op het dak en/of gevel aangebracht om het vuil te verwijderen. Deze manier van reiniging is zeer geschikt voor het verwijderen van bijvoorbeeld verfresten of roet.

Stralen van gevel

Bij zandstralen wordt een fijn mengsel van water en zand met hoge druk tegen de gevel aangespoten. Het is een agressieve manier van gevelreiniging en daarom niet altijd geschikt. Zandstralen is zo krachtig dat zelfs roet van een schoorsteen kan worden gespoten. Ook graffiti en andere vormen van vervuiling zijn door met zandstralen te verwijderen. Na zandstralen zijn de buitenmuren weer als nieuw.

Na dak reiniging: dakpannen coaten

Wanneer u het dak laat reinigen wordt het ontdaan van mos, algen en andere vervuiling. Om het dak daarna lang mooi te houden kunt u de dakpannen laten voorzien van een speciale coating.

Het coaten van dakpannen zorgt ervoor dat ze zijn beschermd tegen weersinvloeden. Er kan geen vocht in de pannen trekken en ook micro-organismen krijgen geen kans zich te nestelen in de fijne poriën van een dakpan. De dakpannen blijven wel gewoon dampdoorlatend, zodat de pan kan blijven ademen. Het coaten van dakpannen biedt veel voordelen en is na een grondige reiniging van het dak dus absoluut de moeite waard.

Voordelen van dak en gevelreiniging

  • Verlenging van de levensduur van dak en gevel.
  • Na een reiniging is het dak of gevel weer als nieuw. Reiniging zorgt voor een verfraaiing of opfrissing van uw woning. Ideaal met het oog op woningverkoop.
  • Coaten van dakpannen zorgt dat de aanhechting van algen en mossen worden verminderd. Bovendien kunt u de dakpannen laten voorzien van coating in diverse kleuren.
  • Met gevel- en dakreiniging kunt u uw woning goed onderhouden en bespaart u op termijn veel geld.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Whatsapp Contactformulier
Bel mij terug

Bent u benieuwd naar ons werk?

Vrijblijvende offerte aanvragen?