Gevel impregneren

Voor bouwmaterialen is vocht een grote vijand. Slagregen kan er voor zorgen dat dat algen of mos zich aan de gevel kunnen hechten. Om dat te voorkomen kunt u kiezen voor het impregneren van de gevel. Vuil, algen of mos kunt u van dak of gevel laten verwijderen door het te laten reinigen. Daarna kunt u er voor kiezen om de gevel door ons te laten impregneren.

Impregneren tegen optrekkend vocht

Bij aanhoudende slagregen aan de windzijde of bij lekkende dakpannen is de oorzaak van een vochtprobleem zo gevonden. Maar meestal is de reden niet zo overduidelijk. Wist u dat optrekkend vocht de belangrijkste veroorzaker is van vochtschade aan buitenmuren en de fundering? Schade door optrekkend vocht manifesteert zich meestal op andere plekken dan waar ze worden veroorzaakt. De gevel impregneren is een goede manier om optrekkend vocht definitief op te lossen.

Gevel beschermen door te impregneren

Door de gevel te impregneren kunt u zorgen dat uw buitenmuur vuilwerend en waterafstotend wordt. Na een grondige gevelreiniging, brengen we het impregneermiddel aan. Dit middel zorgt ervoor dat de gevel wordt afgesloten. Vocht krijgt zo geen kans om in de gevel te trekken. Door het impregneren van de gevel krijgen mos en algen het een lastiger om zich te hechten aan de gevel. Mocht dat toch gebeuren, dan zorgt het impregneren ervoor dat ze daarna alsnog heel eenvoudig zijn te verwijderen.

Voordelen gevel impregneren

  • Verleng de levensduur van de gevel
  • Een geïmpregneerde gevel is een aanzienlijke woningverbetering
  • Impregneren van buitenmuren heeft een grote isolerende werking, zonder dat de ventilatie in gevaar komt
  • Gevel impregneren zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing.

Meer weten over het impregneren van gevels?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om de buitenmuren van uw woning of bedrijfspand te impregneren, neemt u dan contact op met ons bedrijf. Ons bedrijf heeft ruim veertig jaar ervaring met dak- en gevelonderhoud. We komen graag bij u langs op locatie om u te adviseren over het impregneren van gevels.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Whatsapp Contactformulier
Bel mij terug

Bent u benieuwd naar ons werk?

Vrijblijvende offerte aanvragen?