Nokvorsten

Een pannendak is voorzien van een nokvorst. De nokvorsten zijn de halfronde dakpannen die dienen als afsluiting op de vorst van het dak. Dit is de plek waar de twee dakhelften samenkomen, de punt van een zadeldak dus.

De nokvorsten zorgen ervoor dat het dak wind- en waterdicht wordt afgesloten. Ook houden ze de dakhelften en de dakpannen goed op hun plaats. De nokvorsten verdragen daarom veel lasten. Het grillige Nederlandse weer kan er voor zorgen dat het cement onder de nokpannen na verloop van tijd worden aangetast.

Bij veel oudere huizen zijn de nokvorsten dan ook in slechte staat. Dat is een slechte zaak. Een beschadigde of losse nokvorst zorgt namelijk voor een grote kans op lekkage en schade aan de rest van het dak.

Dakonderhoud en het regelmatig controleren van de nokvorsten daarom belangrijk voor de betrouwbaarheid van het dak. Is er een nokvorst reparatie nodig, dan kan reparatie of onderhoud aan het dak beter niet te lang worden uitgesteld.

Problemen met nokvorsten voorkomen

De nokvorst is een belangrijk deel van een hellend dak. Zijn er problemen, dan kunt u dus beter snel handelen. Voorkomen van problemen is belangrijk, want zo kunt u de kans op een lekkage of verdere gevolgschade als gevolg van wind of regen verkleinen.

Wanneer u uw zadeldak met pannen door ons laat inspecteren, controleren we ook de nokvorsten. Komen wij een losse of beschadigde nokvorst tegen, dan volstaat in veel gevallen simpele dakreparatie. Het vervangen van nokvorsten is namelijk geen grote klus.

Kosten nokvorst reparatie

De kosten voor het repareren van een nokvorst kan verschillen. Deze hangen namelijk af van het materiaal dat wordt gebruiken voor het aanleggen van de nokvorst, de oppervlakte en ook speelt de conditie van het dak een rol. Ons dakdekkersbedrijf heeft veel ervaring met het repareren van daken en vanzelfsprekend ook met nokvorst herstellen.

Losse of beschadigde nokvorst?

Ons dakdekkersbedrijf heeft ruime expertise in het uitvoeren dakreparaties en het vervangen of herstellen van nokvorsten. We komen graag bij u langs op locatie om u te adviseren over de mogelijkheden. Maak gebruik van onze gratis dakinspectie.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Whatsapp Contactformulier
Bel mij terug

Bent u benieuwd naar ons werk?

Vrijblijvende offerte aanvragen?